30 Nisan 2010 Cuma

Kurabiye Kardeşler :))

Yeğenimin okulundaki kermes için kurabiye yapmaya söz vermiştim... 7-12 yaş grubuna hitap edeceği için hem görünüş olarak sempatik hem de tat olarak çok uçlarda olmayan bir kurabiye yapmaya karar verdim... Aradığım tarife ulaştım.. Şimdi malzeme listesini verelim, sonra sohbetimize kaldığımız yerden devam edelim;

Malzemeler:

- 2 Yumurta
- 50 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (hamur işlerinde fındık yağı daha iyi sonuç veriyor)
- 2 su bardağı pudra şekeri (yani ortalama bir paket)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı zencefil
- 2 çay kaşığı tarçın (baharat miktarını damak zevkine göre arttırıp-azaltmak mümkün)
- ve aldığı kadar un


fotoğraftan da anlaşılacağı gibi ele yapışmayan biraz yağlı, pürüzsüz bir hamur elde etmek için tüm malzemeleri karıştırarak yoğuruyoruz. Bu malzemeden büyükçe bir kalıpla kesilince ortalama 30-32 adet kurabiye çıkıyor.



Daha önce de söylediğim gibi çocukların göz zevkini baz alarak yıldız adam şeklinde kestim ve dondurma çubuklarıyla kişiye özel porsiyon hazırladım.(dondurma çubukları yerine marketlerde çok kolayca bulunan çöp şiş biraz kısaltılarak kullanılabilir. Ama dondurma çubuğu istiyorum derseniz, özellikle plastik çatal,kaşık,tabak,poşet vs. gibi malzemeleri satan esnaftan bu çubukları temin edebilirsiniz. Yaklaşık 1000 tanesini ben 2,5-3 tl.ye alıyorum Eminönünden.)



180 C. de beyazlığını kaybetmeden  (yani üzeri kızarmadan) yaklaşık 12-15 dk. pişiriyoruz.



Bu kurabiye tarifini çok sade ve hoş kokulu olabileceği için ilk defa denedim. Lezzeti mükemmel olmasına karşı, şeker hamuruyla yada royal icing'le süslemeye müsait olmadığını gördüm.. Dolayısıyla kurabiyeler soğuduktan sonra, her markette kolayca bulabileceğimiz damla çikolata ve pasta süsüyle (Ülker ve Dr.Oetker sağolsun :)) özgün olarak çalışmamı tamamladım.



İşte yapımı çok kolay ve süslemesi de bir o kadar pratik olan, ama lezzeti ve görüntüsü insanı mutlu eden yıldız kardeşler elele :))

 

Minik midelere hijyenik olarak ulaşabilmek için paketlerini de giydiler... Artık yolculuğa hazırlar..

Özellikle çocuklara yaptığım kurabiyelerde organik ve taze yumurta kullanmayı, en kaliteli tereyağını eklemeyi ve un konusunda çok hassas olmayı tercih ediyorum. Bu kurabiyeler, bir doğum günü partisine giderken, hasta bir çocuğu ziyaret edeceğiniz zaman ya da çocuklarla beraber herhangi bir kutlamada yapabileceğiniz çok ideal ve pratik lezzetlerden. Hangi çocuk, meyve suyu ya da sütün yanında böyle bir kurabiye kardeşe hayır diyebilir ? :))) Çalışmalara başlayan herkese kolay gelsin :)))

2 yorum:

  1. canm benm,ellerine sağlık..
    ayrıntılara önem vererek anlatmana bayıldım. hakikaten kurs gibi :)
    süslemeleri nasıl yapıştırdığını merak ettim , bi de onu eklesen tamamdır :)
    içten sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çoook teşekkür ederim ilgine arkadaşım :))) Şekerlemeleri ve çikolatayı pudra şekeri ve suyu karıştırarak ( hatta sıvı değil bulamaç gibi yaparak) yapıştırdım. Bu karışımı bir fırça ya da çay kaşığının ucuyla (yapıştıracağın malzeme boyutunda) kurabiyelerin üzerine sürersen, hem yapışıyorlar hem de çok hızlı kuruyorlar... Kolay gelsin :)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...