21 Ocak 2011 Cuma

Royal Icing'li Butik Bebek Kurabiyeleri




Merhaba!

Aslında bu ay çok dolu dolu geçiyor ve sizlerle paylaşmak istediğim çok çalışmam var. Vakit darlığından çok detay belirtemesem de fotoğraflarını yayınlıyorum. Lütfen sormak ve öğrenmek istediğiniz konularda çekinmeden mail gönderin ya da yorum yazın.



Bu çalışmam dünyaya yeni gözlerini açmış küçük bir hanımefendi için.. Dilerim bu ürünleri gören, yiyen, isteyen, yaptıran herkes mutlu olmuştur. Çünkü ben, yapan olarak çok mutlu oldum... Kendi oyuncaklarını kendi yapan bir çocuk gibi şendim :)) Şaka bir yana kakaolu kıtır kurabiyelerin miss kokusu içinde yapılan çok eğlenceli bir çalışma oldu. İyi seyirler , Sevgiler...







En son paket aşamasında kalp şeklinde bir kavanozun dibine pembe ve beyaz renklerde badem şekerleri konuldu ve şeker gibi bir paket yapıldı...

4 yorum:

  1. selamlar..Yaptığınız sunumlar çok güzeller sormamda bir sakınca olmayacaksa eğer bu işin eğitimini aldınızmı?.. Yoksa sıradan bir hobi olarak başladığınız bir işi şu an ev geçimini sağlamak için yaptığınız bir iş ve hobi olarak yerinimi aldı..merak ediyorum bu süslemeler,bu tarifler nasıl ortaya çıkıyor tarifler kimlere ait sizemi..merakımı maruz görün fakat inanın insan netten olunca biraz tedirgin oluyor.Şiparişlerimizi size güvenle verebilirmiyiz.kimdir gülen süprizler!.. .Kusura bakmayın yanıt vermeyebilirsiniz..yaptığınız bu güzelliklerin tariflerini bekliyoruz.iyi çalışmalar size sağlıkla ve esen kalın..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum. İlk önce bu işin hiçbir eğitimini almadığımı söylemek isterim :) çünkü Türkiye'de (kimseyi gücendirmek ve kızdırmak istemem) kurabiye konusunda gerçek manada, tam profesyonel kişiler tarafından verilen bir eğitim (benim bildiğim kadarıyla)yok. Projelerimin neredeyse tamamı çok araştırmaktan ve kendimi geliştirmek için gösterdiğim çabadan meydana geliyor.

    Yola çıkış amacım ev ekonomisine katkıdan önce çocuğumun ve sevdiklerimin tükettiği pastane türevi gıdaların güvenilirliği konusundaki kaygılarımdı. Çünkü son zamanlarda bir çok katkı maddesinin sabıkası hayli kabarık çıkmaya başladı. Özellikle pastalarda olmazsa olmaz jel ve jelatinlerin %90 şaibeli olması beni yeni arayışlara itti. Yani temel amacım ''Ne Yediğimizden Emin Olmaktı'' Bu sebeple önce çevremdeki insanlara, çeşitli hayır kermeslerine ve sonra halka halka büyüyen Gülen Sürprizler Dostlarına çeşitli ürünler yapmaya başladım. Yaklaşık 2 senelik bir serüven bu aslında.

    Güvenlik konusunun bir yönü olan ödeme için herhangi bir kart ve hesap numarası vs.gibi şeyler talep etmiyorum. Teslimat sırasında ya da öncesinde bizzat sizlerle görüşerek alıyorum.

    Gıda güvenliği konusuna da gösterdiğim maximum özeni, tadıp denemeden ya da bir laboratuvara test yaptırmadan :D onaylayamazsınız. Çünkü ürünlerimde yalnızca; taze ve organik yumurtaları, piyasadaki en kaliteli unları, yalnız ve yalnız hakiki tereyağı ve pudra şekeri kullanmaktayım. Formül bu kadar basit aslında... Tüm derdim yukarıda da dediğim gibi ''Ne Yediğimizden Emin Olmak''... Bir pasta malzemeleri satan firmaya gittiğinizde öylesine çok endüstriyel katkı maddesine ulaşırsınız ki içindekiler kısmında bulunan ve adını bilmediğiniz upuzun bir liste sizi bekler. Bu maddelerin çok büyük bir kısmı işleri kolaylaştırmak, hızlandırmak ve ürünü taze tutmak için vardır. Oysa ben mutfağımda çok basit maddelerle, belki çok daha uzun saatler ve çok daha meşakkatli yöntemlerle istenilen sonuca ulaşıyorum. Umarım kafanızdaki sorulara bir yenisini daha eklemeden gerekli açıklamaları yapmışımdır :)) Merak ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Saygılar...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar..artık yeni tariflerinizi göremiyoruz..nerelerdesiniz inanın tarifleriniz çok güzel,pratik ve saglıklı ürünler oluşu dikkate almanız çok güzel..en kısa zamanda yeni tariflerle bekliyoruz sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  4. merhaba;
    üstte ki yorumunuzu okudum ve çok sevindim,jelatin konusunda benim gibi düşünmenize..bende seker hamurlu pastalar yapmak istiyorum ama tariflerde ya jeletin var ya marsmallow.marsmallow da sonuçta jelatinle yapılıyor.bu konuda biraz dikkatli davranmaya çalışıyorum ama bi yandan sizin gibi arkadaslarımın böyle güzel çalışmalarını görünce içim gidiyor.gerçi sizin pek seker hamurlu çalışmanız yok sanırım..bu fikri çok begendim royal icingi ben daha farklı kullanıyordum tırtıl kurabiyenin süslemesinde kullanıyorum genelde..bunu denemek istiyorum.yegenim olacak inş onun doğumu için yapmak istiyorum.royal icingle yapsam erime yapmaz dimi.doğumu mayıs sonunda sıcak olursa erir mi sizce?birde nette cemal ustanın tarifi lokumlu seker hanuru var onun hakkında bi fikriniz var mı?bilgi verirseniz çok sevinirim..bu güzel tariflerinizin devamını bekliyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...