24 Mayıs 2010 Pazartesi

ROYAL ICING'LE KURABİYELER DAHA LEZİZ, DAHA GÖRKEMLİ

Merhaba,

Bu hafta sonu royal icing'le kurabiye yapmayı kafama koymuştum ve ne yapıp, edip, ortaya birşeyler çıkarmalıyım diye kendimi motive edip duruyordum. Motivasyona çok ihtiyacım vardı, çünkü sıkma torbası ve mikser de dahil, hemen hiçbir malzeme elimin altında yoktu :)) Sıkma torbalarını küçük paket-poşetlerden imal ettim, mikseri komşudan, şablonu ise yağlı kağıt üzerine çizip, kurabiye hamurunun üzerine koyup tek tek keserek ! ve daha niceleri :)) Kesinlikle malzemem yok ben yapamam diye düşünmeyin, çünkü mutlaka bir çözüm yolu bulunuyor :))



Bu işi profesyonelce yapmaya karar verdikten sonra evdeki tüm ıvır-zıvır basit mutfak aletlerini hayatımdan çıkardım ve amazon.com dan ihtiyacım olan tüm malzemeleri sipariş ettim. Ancak yaptığım araştırmalarda Amerika'dan Türkiye'ye direkt sipariş çok maliyetli olacağından orada yerleşik bir tanıdık, arkadaş, akrabadan kargomu teslim alması için yardım istedim. Sağolsunlar kırmadılar, Türkiye'ye geldikleri zaman bende cici mutfak aletlerime kavuşmuş olacağım.. Özellikle İstanbul'da, bu sektör yeni yeni hareket kazanmaya başladığı için malzeme fiyatları çok uçuk. Yani internet üzerinden ve bu malzemelerin merkezinden yaptığınız alış-veriş Türkiyeden temin ettiklerinizin minimum 1/3 fiyatına denk geliyor..Bu da küçük bir tavsiyeydi... Özetle, Haziran'da kavuşmayı umduğum aletlerim olmadan, ilkel yöntemlerle ortaya çıkardığım yeni çalışmam işte karşınızda ;

Malzemeler :


- 250 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5 - 4 su bardağı un

Bu malzemelerden tarçın opsiyoneldir, daha beyaz bir hamur isterseniz tarçını önermiyorum. Un hariç tüm malzemeler birbirine yedirilir, ve en son un da eklenerek iyice yoğurulup, uygun kıvamlı bir hamur elde edilir. Folyoya sarılarak en az 30 dk. buzdolabında dinlendirilir. Sonra hamur merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm.açılarak istenilen kalıpla şekil verilir ve 175 C fırında 8-10 dk. pişirilir.Soğuyunca ister şeker hamuruyla ister royal icing'le çok rahatça süsleme yapılabilir...

Ben  royal icing tarifi ni Ayşe Yaman'ın sitesinden uyarladım ve çok iyi bir sonuç çıktı. Ona da paylaşımı için teşekkür ederim.



Öncelikle kenarlarına çok inceden royal icingle hat çizdim ve ucunu daha kalınca kestiğim bir torbaya yine aynı renkten kremayı koyarak kurabiyenin içini doldurdum. Biraz kürdanla düzelterek ve hızlıca kurabiyeyi sağa sola sallayarak, iç dolgusunun tam ve pürüzsüzce yerleşmesini sağladım. Bu şekilde en az 12-15 saat kuruması gerekiyor, yoksa üzerine yapacağınız ekstra çalışmalar hem dolguyu bozabilir hem de berbat bir sonuç çıkar.



Üzerine yazı yazmak ve küçük figürler eklemek çok eğlenceli, ancak


kurabiyelerin üzerine yaptığım dolguyu bekletmem gerektiğinden arta kalan royal icing'i, üzerini hava almayacak şekilde folyoyla kapladım ve buzdolabına kaldırdım. Sabah süslemek için fazla vaktim yoktu ve kalan icing'i renklendirerek işe başladım. Fakat royal icing bekleyince çok az sulanmış ve kıvamı biraz seyrelmişti. O saatten sonra ne yapsam (yeni bir krema yapmak haricinde) çözüm olmayacaktı. Bende cıvık olmasına rağmen kullanmaya karar verdim..

Eğer krema seyrelmeseydi çok cici bahar dalları çizmek gibi bir projem vardı, ancak elimdeki imkanlarla böyle bir sonuca ulaşabildim.Çok ince hatlar çizmeme rağmen dağıldı ve bu şekilde bir çiçek yapabilmenin imkansız olduğunu gördüm. Bu çalışma bana, royal icing'i ertesi gün için saklamanın riskli olduğunu öğretti   :))


Ama yine de çok sempatik ve özel görünüyorlardı. Lezzetleri ise tam olması gereken gibiydi :)) Şimdiden yapmaya niyetlenen herkese başarılar diliyorum. Kolay gelsin,


Haa, bu arada kızımın da benimle beraber, kurabiye tasarım dünyasına kattığı alternatif fikirleri de sizlerle paylaşmak istedim... O da kendi hayal gücüne göre mutlaka bana yardımlarda bulunuyor, ona da teşekkür ederim, bebeğim benim :))


9 yorum:

  1. CANM SELAMLAR,SEVGİLER...
    ŞABLONUNU ÇOOOK SEVDİM.ÇOK GÜZEL OLMUŞ. UZUN ZAMANDAN BERİ BEN DE DEĞİŞRİSEM DİYE DÜŞÜNÜYORUM ,BAKALIM KISMET NE ZAMAN.İCİNGLİ KURABİYELER HARİKA. ELLERİNE SAĞLIK CANM.. KIZININ DA TABİİİ :))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, yegane izleyicim :)) Sen de olmasan halimi hatırımı soran yok, yorumla destek olan yok :))) En azından birisinin izlediğini ve fikriyle yardımcı olduğunu bilmek güzel oluyor :)) Tekrar teşekkür ediyorum, Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canmsn. ilk blog açtığım zamanlardan bilirim. yorum yazılmasının ve ziyaret edilmesinin nedenli destekleyici bir güç olduğunu. ama merak etme ia zamanla seni bilenler , birdaha bırakmayacaklardır :) benim gibi :).aslında faceteki arkadaşlar ZAHMET EDİP gelseler :(..
    Allah için seviyorum canmsn...

    kurabiyelerin çoook güzel olduğunu söylemişmiydim :)) tekrar ellerine sağlık canm... boool yorumlu ve ziyaretçi günler diliyorum :)) içten sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. : )))
    Şuan Rabbime derinden ve yürekten hamdediyorum sizlerle karşılaştığım daha doğrusu tevafuken ulaştığım için..
    Neden mi?
    Ben de yaklaşık iki hafta önce,arkadaşlarımın ve ailemin ısrarlı yönlendirmeleri neticesinde haydi bismillah diyip blog işine daldım..
    Minik bir kızım var,öyle çok da gezemiyorum blogları,komşularımı kim var kim yok hiç bilmiyorum daha..Yavaş yavaş görüyorum..
    (Bu arada ben Facebook da kullanmıyorum:)
    Dün ilk etkinliğime katıldım,o sayfada Azumutfak. arkadaşımızın adını,linkini gördüm ve şimdi burdayım...
    Renklerimizin,bakışlarımızın birbirine yakın olduğunu hissetmek beni mutlu kıldı..
    Blogda en büyük amacım Rabbimin razı olduğu hayırlı dostluklar kurmak,hep birlikte sırat-ı müstakim üzre yol almak..
    Çok güzel ya Hu:)
    Sayfan harika maşallah arkadaşım,emeklerin de süper..
    Sık sık görüşmek dileği ile inşallah..

    İyi işler her zaman kendini gösterir..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Şima, ben de çok eski sayılmam bu alemde, daha dün bir, bugün iki :))... İzleyicilerimden anlamış olduğun üzere, henüz blogger olarak yolun çok başındayım... Ama iyi işler çıkarmak için en azından çabalıyorum. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz. Sana da hayırlı olsun yeni uğraşın...Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  6. Geç oldu ama ben de geldim :)
    Ellerinize emeklerinize saglik, her şey paylaştıkça güzelleşiyor, royal icingli kurabiyeleriniz cok şeker gorunuyorlar...
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Hımmm, sizi de aramızda görmekten mutluluk duydum Ayşe Yaman :)) hoşgeldiniz, iltifatlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. meraba ben nasıl yazı yazılı şeker hamuruna diye araştırırken sizi buldum tebrikler hepsi çok güzel ama yazma ile ilgili kimse ser verip sır vermiyor ben sıkma tekniği ile değilde hamurun üstüne farklı renkte italik yazıları merak ediyorum biliyorsanız ve benle paylaşırsannız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Yeşim Hanım, öncelikle iltifatlarınız içinteşekkür ediyorum.

    Aslında Türk Hanımlarının garip bir refleksidir ser verip sır vermemek :)Beni de bu işin içine, bilgilerini hiç ama hiç paylaşmayan pasta-kurabiye üreten hanımlar itti diyebilirim.

    Şeker hanurunun üzerine italik harfler kullanmak istiyorsanız 1-patchwork denilen kalıplar, 2-baskı harfler 3-harf kalıplar bulunuyor piyasada. İstanbulda oturuyorsanız bu malzemelere ulaşmanız çok kolay, eğer oturmuyorsanız internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Kafanıza takılan diğer tüm sorular için gulensuprizler@hotmail.com adresinden rahatlıkla bana ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...